Jadłospis

JADŁOSPIS od 23.04.2018 r. do 27.04.2018 r.

images (1)Poniedziałek 23.04.2018    

  • śniadanie
    Mleko.
    Pieczywo pszenne z masłem , szynką drobiową i pomidorem .
    Jabłko.
    Herbata owocowa.
    Alergeny- mleko, gluten.
  • obiad
    Kapuśniak ze słodkiej kapusty z wkładką mięsną ,ziemniakami i natką pietruszki.
    Kluski leniwe z cukrem i cynamonem . Sałatka z owoców południowych. Kompot wieloowocowy.
    Alergeny- seler, mleko, gluten, jajka.
  • podwieczorek
    Pieczywo z ziarnami z masłem , żółtym serem i ogórkiem zielonym .
    Jabłko.
    Herbata owocowa.
    Alergeny- mleko, gluten.
    Wtorek 24.04.2018
  • śniadanie
    Kawa z mlekiem .
    Pieczywo razowe z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem
    Jabłko.
    Herbata owocowa.
    Alergeny- mleko, gluten.
  • obiad
    Zupa marchewkowa z makaronem i natką pietruszki.
    Kotlet schabowy panierowany.
    Ziemniaki z koperkiem.
    Mizeria ze śmietaną .
    Kompot wieloowocowy.
    Alergeny- seler, gluten, mleko, jajka .
  • podwieczorek
    Pieczywo żytnie z masłem , pasztetem wiejskim i świeżą papryką .
    Jabłko.
    Herbata owocowa.
    Alergeny- gluten, mleko.

Środa 25.04.2018r.   

  • śniadanie
    Zupa mleczna .
    Angielka z masłem i kremem czekoladowym .
    Jabłko.
    Herbata owocowa.
    Alergeny- mleko, gluten.
  • obiad
    Zupa ziemniaczana z natką pietruszki.
    Potrawka z kurczaka.
    Ryż.
    Surówka z ogórka kiszonego
    kukurydzy i marchewki.
    Kompot wieloowocowy .
    Alergeny- por, mleko, gluten.
  • podwieczorek
    Pieczywo razowe z masłem i pastą z wędliny.
    Jabłko.
    Herbata owocowa.
    Alergeny- mleko, gluten.Czwartek 26.04.2018r.  
  •  śniadanie
    Kakao.
    Pieczywo z ziarnami z masłem , jajkiem gotowanym i szczypiorkiem.
    Jabłko.
    Herbata owocowa.
    Alergeny- mleko, gluten, jajka
  • obiad
    Krupnik z kaszą jęczmienną , warzywami i natką pietruszki.
    Sztuka mięsa w sosie.
    Ziemniaki z koperkiem .
    Marchewka z groszkiem.
    Kompot wieloowocowy.
    Alergeny- seler, gluten, mleko.
  • podwieczorek
    Pieczywo żytnie z masłem , szynką tyrolską i świeżą papryką.
    Jabłko.
    Herbata owocowa.
    Alergeny- mleko, gluten.
    Piątek 27.04.2018 r.
  •  śniadanie
    Mleko.
    Pieczywo pszenne z masłem , szynką parzoną i pomidorem.
    Jabłko.
    Herbata owocowa.
    Alergeny- mleko, gluten.
  • obiad
    Zupa z fasolą „Jaś” z warzywami ziemniakami i natką pietruszki.
    Shreck (makaron, mięso, szpinak)
    Surówka z buraków i jabłek.
    Kompot wieloowocowy.
    Alergeny- seler, gluten, mleko, jajka .
  • podwieczorek.
    Bułka drożdżowa z serem i kruszonką .
    Banan.
    Herbata z cytryną .
    Alergeny- mleko, gluten, jajka